Belgisch trombone koor logo
Belgian trombone choir, Belgisch trombone koor
Arno Tri Pramudia

Arno

Arno Tri Pramudia (°1995) Volgde vanaf 11-jarige leeftijd tromboneles bij Jef Vleugels in muziekschool de Noorderkempen in Hoogstraten.

Al snel zette hij de stap om naar de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven te trekken, waar hij les kreeg van Michel Tilkin.
Ondertussen slaagde hij voor de auditie van het Euregio Jeugdorkest waarmee hij reeds een zeer groot varia aan symfonisch repertoire speelde in grote zalen in België, Nederland, Oostenrijk (Wenen) en China.
Na het afronden van de Kunsthumaniora met grootste onderscheiding voor zijn instrument, en het behalen van zijn eerste prijs notenleer, vatte hij zijn studies aan in het Lemmensinstituut te Leuven, tevens bij Michel Tilkin. In zijn eerste jaar daar werd hij eerste laureaat in het Belfius-classics concours met eerste prijs en 92%.
Ondertussen deed hij verder ervaring op in onder andere de Europese Jeugdbrassband, Frascati Symphonic, het Nationaal Jeugdorkest van Nederland (NJO), European Philharmonia en Brussels Philharmonic. In kamermuziekverband is hij bezig met het BTK-kwartet en het koperensemble O'Brass, met wie hij in december laureaat werd van het gerenommeerde Klara - Supernova, the future sound of classical music.
Hij volgde masterclasses en lessen bij Denson Paul Pollard, Raymond Munnecom en Elliott Chasanov.

Pieter Vandermeiren

Pieter Vandermeiren (1987) begon zijn muzikale carrière op negenjarige leeftijd in de muziekschool van Sint-Niklaas. De eerste vier jaar studeerde hij trompet, in de middelbare graad schakelde hij over op trombone.

In 2010 behaalde hij zijn masterdiploma trombone aan het conservatorium van Gent in de klas van gewezen Gilde-dirigent Luc De Vleeschouwer. Tijdens deze vijf jaar durende opleiding studeerde hij ook kamermuziek bij Frank Nuyts en orkestdirectie bij Dirk Brossé. Later studeert Pieter verder in de masteropleiding van het Tilburgs Conservatorium waar hij trombone volgt in de klas van Nico Schippers en directie bij Jan Cober.

Pieter speelde reeds bij tal van professionele orkesten in binnen- en buitenland. In België ondermeer bij het Nationaal Orkest, Brussels Philharmonic, de Vlaamse Opera en het Symfonieorkest van Vlaanderen. In april 2010 was hij voor een productie te gast bij het Finse ‘Turku Philharmonic’ en onlangs speelde hij met het Koninklijk Concert-gebouworkest onder leiding van Pierre Boulez en Mariss Jansons.

Momenteel is Pieter freelance trombonist en dirigent in de harmonie van Hulst (NL).

Lode Smeets

In 2013 studeerde Lode af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier kreeg hij les van Ivan Meylemans, Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko De Jager en Ben van Dijk.

Hij volgde hiernaast ook lessen voor baroktrombone (sackbutt) bij Wim Becu.

Lode nam ook masterclasses bij gerenommeerde namen als Michel Becquet, Joseph Alessi, Daniel Lassalle, Jan Smets, Christian Lindberg en Jesper Bosk Sorensen.

Als orkestmuzikant is Lode regelmatig te gast bij orkesten als: Het Symfonieorkest van Vlaanderen, Het Nationaal Orkest van België, Het orkest van De Munt, deFilharmonie van Antwerpen en het Aachener Symfonieorchester.

In 2013 werd Lode uitgenodigd om als solist op te treden bij de Koninklijke Kapel van de Gidsen, waarmee hij het befaamde T-Bone Concerto van Johan de Meij uitvoerde.

Sinds 2010 speelt Lode bij het Belgische trombone ensemble ‘The Bone Society’ waarmee hij concerten verzorgde met als gastsolisten Joseph Alessi, Brandt Attema, Ian Bousfield Massimo La Rosa en Stefan Schultz. Tijdens deze optredens speelt hij vooral de alttrombone.

Lode is momenteel werkzaam als trombonist bij Brussels Philharmonic.